Aan familie, vrienden, keramiek- en kunstliefhebbers,


Heden en verleden – museum als inspiratiebron.

Dit was het thema van de Masterclass voor het STIDOCTextielfestival 2020 in Leiden, waaraan ik ook mocht deelnemen als textielkunstenaar met als specialiteit kantklossen.
Helaas kon de tentoonstelling als afsluiting van de Masterclass in Museum Volkenkunde niet doorgaan wegens Corona. STIDOC heeft films gemaakt en die worden gepresenteerd in Studiotextielfestival zodat het werk toch aan een groot publiek getoond kon worden. https://www.studiotextielfestival.nl/
Wij zijn  erg blij met twee echte mogelijkheden om ons werk te kunnen exposeren in Museum de Kantfeabriek in Horst en bij Hawar in Oldeberkoop.
Museum de Kantfabriek tot 13 maart 2022
HAWAR 12 april- tm 9 juli 2022
Mijn werk ‘Afrika’ is een hedendaags sieraad, gerealiseerd dmv een oud ambacht, kantklossen.
Ter gelegenheid van onze tentoonstellingen is er een boekje gemaakt, dat te koop is op de lokaties en ook te zien via deze link:
https://indd.adobe.com/view/2abfb0d4-1d5c-4cab-8b6e-a9a9622ea7ae

Stel je voor
De Jubileumexpositie  ‘Stel je voor’ ter gelegenheid van presentatie van de Keramiekgids  SKNN  2022 wordt gehouden in het Centrum voor Beeldende Kunst in Emmen.
Van 19 februari tot 29 mei 2022.
CBK De Fabriek, Ermerweg 88b , 7812 BG Emmen
In mijn sieraad ‘Carrés Blancs’ zijn nieuwe en oude technieken samengevoegd.
Het porselein is gegraveerd met de laser en dmv Ledlicht binnenin, is de doorschijnendheid van porselein extra goed zichtbaar.

Website
Mijn website, www.ernafutselaar.nl is aangevuld met informatie over mijn sieraden en er zijn prachtige videos bijgekomen -met dank aan Ritse Gierveld – o.a. over het maken van Carrés en Afrika!!


vriendelijke groeten,

Erna

Erna Futselaar:
. . twitter Instagram v051916
Nieuwsbrief
februari 2022
+31 6 51836751
www.ernafutselaar.nl
ernafutselaar@gmail.com